26 Kasım 2010 Cuma

Arpa Şehriyeli Yoğurtlu Kabak

6 Kasım'da misafirlerimiz vardı.Çok güzel bir geceydi ve o geceyle ilgili tarifler vereceğimi çook önce yazmıştım:))
Neyse lafımızı fazla uzatmadan ilk tarifimizi verelim,verelim ki rakı severler güzel bir meze tarifi alsınlar,kış rehavetini bir türlü üzerinden atamayan yaz severler de yazın sıcak günlerinde hafif ama doyurucu bir yemek alternatifi kazansınlar:)


Arpa Şehriyeli Yoğurtlu Kabak:

Malzemeler:
  • 2 adet orta boy kabak
  • Aldığı kadar süzme yoğurt
  • 2 avuç kadar arpa şehriye (İsteğe bağlı olarak artırılıp azaltılabilir)
  • 2 avuç kadar ceviz (Yarısı süslemek için)
  • 2 yemek kaşığı kadar kuru nane (Yine isteğe göre miktar değişebilir ben naneyi çok sevdiğim için bol koyuyorum yoğurtla da süpper oluyor:) )
  • Yeteri kadar tuz

Yapılışı: Kabaklarımızı rendeliyoruz ve bir kaba alıyoruz.Bu arada arpa şehriyelerimizi yeteri kadar suda haşlıyoruz. Cevizlerimizin yarısını da ister rondoda çekelim ister ufalayarak koyalım farketmiyor. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz. Servis edeceğimiz kaba alıp geri kalan cevizlerle süslüyoruz. Üzerine isterseniz yağda kırmızı biber de yakabilirsiniz. 
Bir de resim koyuyorum canınız çeksin de hemen yapın diye:)
Şimdiden afiyetler olsun:)

1 yorum:

  1. Sevgili Şükran, kabak salatası yapardım ama, şehriye koymazdım. Çok sevdiğim bir salatadır, bu şekilde de hemen deneyeceğim, eminim çok daha lezzetli olacaktır. Bu güzel tariften sonra diğerlerini de merak ettim doğrusu:))
    Ellerine sağlık olsun, sevgiler.

    YanıtlaSil