7 Mart 2011 Pazartesi

İSTANBUL MODERN : KUTLUĞ ATAMAN VE "İçindeki" DÜŞMAN

Uzun zamandır bloğumdan ayrıyım yine..Bunun birçok sebebi var.Daha doğrusu kendimi kandırabildiğim bir sürü yolu:)
Bunlardan en önemlisi, hayatımın monotonluğu ve bu yüzden yazacak birşeyler bulamamam.
Ama artık bu mazeret geçici bir süre ile ortadan kalktı,çünkü geçen Perşembe Karaköy Antrepolarda kurulu İstanbul Modern'i ziyaret ettim kardeşimle.
Ulaşımı kolay,gezmesi kolay,Perşembe günleri ücretsiz ve sanatla dolu olmasının verdiği haz sizi bambaşka hissettiriyor. İşte bu sebeplerden dolayı kesinlikle görmenizi tavsiye ediyorum.



Dediğim gibi geçen hafta Perşembe günü gittim sergiye. O tarihlerdeki etkinliklerden biri Kutluğ Ataman'ın "İçimdeki Düşman" adlı video sergisiydi. Bir arkadaşım İstanbul Modern'i gezdikten sonra şöyle demişti: Hastalıklı ruhların sığınağı. Gerçekten de öyle:)
Gelelim sergiye. 11 adet video gösterisi var ama beni en çok etkileyen video (Belki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle ) "Peruk Takan Kadınlar" dı.
Toplu gösterimde 4 farklı kadını anlatan 4 video var. İlkinde 70 lerde faal bir siyaset hayatı olan bir kadının saklanma macerası, ikincisinde kanser hastalığı yüzünden kemoterapi gören ve saçları dökülen, fakat seksapelinden hiçbir şey kaybetmek istemeyen bir kadını, üçüncüsünde siyah ekran eşliğinde inançlarından dolayı başını kapatan ama üniversitedeki başörtüsü yasağı nedeniyle başörtüsünü perukla kapamak zorunda kalan bir kadını ve son videoda ise seks köleliği yapamasın diye polis tarafından saçları kesilen transseksüel bir kadını kendi ağızlarından anlatıyor.
Maalesef ki dün itibariyle sergi sona erdi,fakat herhangi bir yerde rast gelirseniz görmenizi kesinlikle tavsiye ederim.
Tabi ki tek sergi bu değildi fakat diğer sergiler başka yazılarda :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder